top of page

Výběr školy, kariéra a Human design

Aktualizováno: 21. 4.

Nedávno jsem slyšela od jedné kariérní poradkyně, že její služby vyhledává čím dále více rodičů, kteří znají typ svých dětí podle systému Human design (HD).

To mne zaujalo a srdce zaplesalo.


Když jsem se ptala, s jakým nejčastějším typem za ní se rodiče chodí radit, tak to byl.... Hádejte, pokud znáte Human designové typy - Projektor.

To mne moc nepřekvapilo, vzhledem k tomu, jak funguje mechanika energie tohoto typu. Nicméně jsem opravdu, jako projektorka, ocenila, že rodiče energii svého dítěte neopomíjí a chtějí ji zohlednit při výběru školy. To je úžasné a bravo všem rodičům, kteří se zajímají o své děti.


Proč je fajn mít Human designové informace při výběru školy?

Zjistíme například, co může dítěti dělat dobře a co ne. Jak to má s energií a zda je třeba regulovat počet kroužků, na které chce chodit nebo jak pracovat s tím, když s nimi bude chtít rychle skončit.


Je fajn tedy vědět, že malé dítě - projektor, typ s neudržitelnou energií, si možná časem bude stěžovat na únavu, když bude mít každý školní den odpoledne kroužek, kde bude hodně dětí. (Toto bych nicméně

v rámci duševní hygieny nedoporučila nikomu. Děti mají volně běhat, tvořit, protože se tak rozvíjí nejlépe. Nepotřebují neustálé strukturované vedení dospělými.)

Možná časem bude chodit za školu, až bude na střední (to byl můj případ), protože jsem prostě nestíhala v tom systému žít a plnit úkoly, chodit na kroužky, rande, atd. Na druhou stranu, i jiné děti mohou mít výzvu se systémem, velkými školami a vůbec v hektice, ve které žijeme. Ta za mě nedělá dobře nikomu.

Kritérium, které by mělo být určující je, zda je škola LASKAVÁ a RESPEKTUJÍCÍ, jak k žákům/studentům, tak k učitelům. Dalším kritériem by mělo být, zda se zaměstnanci školy dále vzdělávají a zda se škola nebojí být SVOBODNÁ. Takových škol je málo a ukázalo se to zejména během covidu.


Zpět k výběru školy. Pozor na určité generalizace a škatulkování, které můžeme různě v rámci HD, astrologie často vidět i slyšet. K těmto generalizacím celosvětově známá učitelka Kvantového Human DesignuTM, dr. KAREN CURRY PARKER, říká:

"VŠICHNI MŮŽEME DĚLAT VŠECHNO. "

To znamená, že:

MŮŽEME STUDOVAT, CO SI PŘEJEME.

MŮŽEME DĚLAT JAKÉKOLIV ZAMĚSTNÁNÍ.

MŮŽEME MÍT PARTNERA JAKÉHOKOLIV TYPU.

MŮŽEME DĚLAT JAKÝKOLIV SPORT.

MŮŽEME PODNIKAT, JAK CHCEME.


NEEXISTUJE ŠKATULKA. MÁME SVOBODNOU VOLBU.


Human design systém je úžasný na to, abychom se naučili pracovat se svou energií, abychom žili autenticky, zdravě, plni energie.

Potřebujeme ale s tímto systémem experimentovat, abychom opravdu zjistili, jak to funguje u nás, protože každý z nás je jedinečné vlákno vesmírného tvoření. Když si hrajeme, objevíme poklady.


Proto si s dětmi, o tom, co se jim líbí a baví povídejte, věnujte jim čas, aby neměli pocit, že je ponižujete tím, že si jich nevšímáte. Pak je na schůzku s kariérovým poradcem či jiným odborníkem vezměte a celé si to užijte. Není to žádné dogma.


Vždyť jak dnes víme, vše se rychle mění. Některé studium za pár let nebude existovat, některá zaměstnání také ne.

Kdo se je/byl schopen rozhodnout o zaměstnání, když mu bylo 14? To bylo opravdu minimum dětí. A mnozí ho již několikrát změnili! A ani astrologie ani Human design neurčuje, jaké zaměstnání budeme mít.

Je to o naší životní cestě a o životě ve společnosti, kde v součastnosti již neplatí, že to, co jsme vystudovali, musíme také nutně dělat. Dnes se říká, že "Život je příliš dlouhý a proto je důležité o kariéře, naplnění života přemýšlet a zaobírat se tím." Já bych k tomu měla několik poznámek, ale to je na jindy.


 Human design, astrologie ani jiné další systémy, NEJSOU ODPOVĚDÍ NA VŠE. Naštěstí. To bychom neměli v našich životech žádné překvapení, žádné mystérium, svobodu - POUZE KONTROLU.


V dnešní době máme velké množství možností, co se seberozvoje týče. Na mnohé věci i ty designové si přijdeme ve finále sami, i bez Human designové mapy. Alespoň to byl a je stále můj případ. Jenže u dětí je to trochu jiné v tom, že ještě nemají za sebou tolik zkušeností a tak dobře se neznají a ani rodiče ne. Neustále se vyvíjí a ukazují:). Proto zde nám mohou pomoci informace získané z Human designu. Už jen proto, že my jako rodiče, se díváme na děti optikou našeho designu, našich programů a přesvědčení, vycházející mnohdy z jiné doby. Z tohoto důvodu je pak cenné tyto informace mít a své děti s nimi vhodným způsobem seznámit a kultivovat jejich sebehodnotu, sebelásku, vitalitu a lásku k bližnímu. Přesto opět toto není dogma a není zdravé se dávat do žádné škatule. To nepodporuje jakékoliv svobodné myšlení.


Naciťujte, experimentujte, žijte plně a užívejte si života, co nejvíce to jde. Vždy je to o tom, jakým člověkem jsme, zda milujeme a odpouštíme a to na žádném typu ani znamení nezáleží.


(Human designové typy: Manifestor/Iniciátor, Generátor/Alchymista, Manifestující generátor/Ohýbač času, Projektor/Dirigent, Reflektor /Kalibrátor - druhý název za lomítkem vychází ze systému Kvantového Human designuTM od dr. Karen Curry Parker)




Chcete se dozvědět více o vašich dětech z pohledu toho, jak funguje jejich energie, jak s nimi komunikovat a jaký je váš největší zásek?


Nový kurz "Porozumějte energii svých dětí" již v květnu 2024. Více informací o obsahu ZDE.





bottom of page