top of page

Znáte svoje energetické hranice?

Možná si říkáte, co to je zase za ezo blbinu. Asi bych s vámi ještě cca před 8-mi 9-ti lety

i souhlasila:). V té době, jsem svou energii dobrovolně rozdávala, aby se ostatní mohli uvolnit a cítili se dobře, protože mi to tenkrát takto radila má učitelka. Myslela to dobře, jenže měla úplně jiný energetický systém než já. Já jsem si díky tomu přispěla ke svému vyhoření.

To, co někomu vyhovuje, může druhému doslova zlomit vaz. Je třeba rozlišovat, znát sebe, svou vlastní energii a své programy. Koneckonců jak říká Caroline Myss: "Všechno je věcí síly," což jednoduše vypovídá o našich energetických hranicích.


Narušení našich hranic ostatními můžeme snadno pocítit. Většinou díky vzteku nebo tak, že okolo sebe cítíme nějakou hradbu či zeď. To jsou ukázky toho, kdy my své hranice vnímáme.


Existují ale situace, kdy své hranice my sami nevnímáme a dáváme tak ostatním jednoduchý přístup k tomu nejdražšímu, co máme - ENERGII.

Jak se například k naší energii dostatnou?

1. Díky našim nevědomým programům Většinou vychází nejen z rodiny a společnosti, ale mohou být dokonce i z minulých životů.

Například to mohou být to všechny ty momenty, kdy chceme být hodní, pomoci a děláme to, co ostatní chtějí, aby nás měli rádi. To tedy znamená nevnímání své hodnoty, sebelásky, vlastní síly.

2. Nevyváženým emocím - převálcují emoce, že jsme mimo.

3. Zlým myšlenkám vůči sobě a ostatním

4. Odmítáním sebe - sebetrýznění, různé způsoby sebepoškozování

5. Když jsme stále v hlavě a nevnímáme své tělo.

6. Když jsme pouze v těle a nevnímáme, že máme také ducha - jistý přesah, že nejsme "pouze tělo."

7. Díky depresivním stavům

8. Alkoholu a jiným substancím

9. Přebíráním odpovědnosti za ostatní

10. Atd.


Teď si říkáte, co teda s tím a proč se mám o to zajímat právě teď?

Je to přece součástí života, že občas jsem dole a občas nahoře, jak se zpívá v jedné písni.

Jsme energetické bytosti. Dostáváme obrovské množství energetických informací. Jsme velmi napojeni na to, co se kolem nás děje. I když nesledujeme média a i když se snažíme zůstat, jak se říká mimo dění, jsme napojeni na ostatní. Jsme následně přehlceni nejen informacemi, ale také cizími energiemi. To dlouhodobě vede k vyčerpání, vyhoření a nemocem.


Dále je více a více lidí je "energeticky zvídavějších" a tak si vás mohou různě načítat. To rozhodně není v pořádku. Většina z nich toto ani neví a dělá to nevědomě. Nikdo ale nemá dovoleno vstupovat do naší energie a cokoliv zde dělat bez našeho vědomého svolení. Mě samotné se stalo, že jsem zapomněla své hranice ošetřit a již jsem se druhý den dozvídala informace o sobě:).

Proto je třeba vědomě cítit své hranice a každý den si připomenout, že vaše energetické informace jsou vaše a vstup má pouze ten, komu to dovolíte. Čím méně cizích energií, tím více energie a síly my sami sáme.

Uzemnění a očista od cizích energií

Zahlcení informacemi, cizími energiemi se bude navyšovat. Lidé budou zvídavější, protože jediný zdroj pravdivých informací, bude ten energetický. Proto je třeba se naučit nejen vnímat své energetické hranice, ale o ně také pečovat. To se děje 1. uzemněním a 2. očištěním se od cizích energií.

Techniky uzemnění jsou velmi snadné a to je např. procházka venku, obejmutí stromu, ležení v trávě, kvalitní strava, koupel v epsomské soli, cvičení pomalé joģy, nohy na zemi a propojení se se Zemí, vnímat sebe - své pocity a emoce, psát si deník, atd. Je třeba si na to ale nicméně najít čas. To, co ale nemusí být snadné je uzemnění jako takové. Proto je třeba uzemnění trénovat.

K očistě od cizích energií můžete využít mou meditaci. Tu ocení zejména vysoce citliví či příliš empatičtí. Najdete zde.


Držme se!









48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page